Om je bestelling zo goed mogelijk in productie te kunnen nemen met het beste resultaat dien je rekening te houden met een aantal dingen bij het aanleveren van je drukbestand. Dit kan per uiting en ontwerp verschillen. Wij proberen je altijd aan te geven waar je rekening mee dient te houden. Als je vragen hebt over het aanleveren van je bestand kan je het beste contact opnemen met ons via de mail. Stuur eventueel een voorbeeld mee. Op deze manier kunnen wij je optimaal helpen.

Onze voorkeur gaat uit naar een hoge resolutie PDF waarbij de afbeeldingen een minimale DPI van 300 hebben. Wij drukken in CMYK. De aanlevering dient dus al in CYMK modus te zijn zodat er geen conversie van RGB naar CYMK hier hoeft te gebeuren. De manier hoe dit wordt omgezet kunnen wij niet beïnvloeden. Dit kan dus onverwachte situaties opleveren.

Bij het aanleveren van je drukbestanden dien je altijd rekening te houden dat je er minimaal 3mm afloop rondom je ontwerp bevind. Dit mag geen wit rand zijn (tenzij je achtergrond wit is) maar het beeld dient nog 3mm door te lopen in jouw drukbestand. Dit doen we om de kleine verschillen die ontstaan bij het drukken en snijden op te kunnen vangen zodat je geen witte rand ziet langs je ontwerp.

Hou rekening met kaders. Een kader lijkt vaak heel mooi, echter krijg je bij het snijden van je bestelling altijd verschil tussen de zijdes. Dit is heel moeilijk gelijk te krijgen. Het kan dus zijn dat als we je bestelling snijden er een verschil ontstaat tussen de linker en rechter zijde van 0.3mm. Je ziet dan direct dat het kader niet in het midden van het papier staat.

Voor alle toepassingen geld. Lever je drukbestand aan met snijtekens. Op deze manier kunnen we je bestand correct controleren of het juiste formaat aangeleverd wordt.

Bij contour gesneden bestellingen dien je in je drukbestand altijd de snijlijn als aparte steunkleur toe te voegen. Vergeet niet om op deze op overdrukken te zetten. Hanteer ook altijd de volgende benamingen voor je steunkleur namen.

  • Thru-cut
    Hierbij snijden we geheel door het materiaal heen.
  • Kiss-cut
    Deze gebruik je stickermateriaal. Hierbij snijden we met het mes net tot de onderste laag van het materiaal. Hierdoor kan je de sticker los maken van het stickervel maar blijft deze tot je hem eraf haalt vastzitten aan het onderste laag van het materiaal.

Rillijnen dien je aan te geven met een aparte steunkleur. Deze noem je Crease. Een crease bestaat uit een enkele lijn en mag geen dubbele lijn bevatten.