Aanleverspecificaties

Bestandsformaten
De verwerkbare bestandsfomaten: PDF, EPS of JPG.
Gelieve geen PSD, Word of Excel aanleveren.
Bij het maken van een PDF kies voor de standaard Adobe “[Drukwerkkwaliteit]” instelling en zet hierbij dan de ‘Compatibiliteit’ op ‘Acrobat 4 (PDF 1.3)’. Onze voorkeur uit naar een Adobe PDF bestand gemaakt met de “Compleetprint_drukwerkkwaliteit.joboptions” instelling (op verzoek verkrijgbaar).
Voor afbeeldingen raden wij een resolutie aan van minimaal 300 dpi voor regulier printwerk en 150 dpi voor grootformaat (spandoeken, borden ed.). Indien u het bestand toch met een lagere resolutie dan 150 dpi wilt aanleveren, dan dient de kwaliteit voor lief te worden genomen.

Transparanties uitsluiten / Tekst en beeld niet op overdruk
Transparanties en overdruk kunnen problemen veroorzaken. Om die redenen dienen transparanties te worden afgevlakt. Daarnaast wijzen wij je erop dat tekst en/of beeld niet op overdruk moet staan.
(Het aanleveren van bestanden met transparanties en/of overdruk is dan ook geheel op eigen risico.). In InDesign en Illustrator kun je overdruk uitzetten door dit bij ‘Kenmerken’ uit te vinken.
Na het maken van een drukwerkkwaliteit PDF zijn beide dingen goed te controleren door deze goed te bekijken in Acrobat Professional. Wanneer je hier het ‘Uitvoervoorbeeld’ kiest en dan hier bij de optie ‘Overdruk simuleren’ kort aan- en uitvinkt is goed te zien of er iets wegvalt.

Voorkom tekst en/of objecten te dicht op de rand Voorkom dat tekst en/of objecten te dicht op de rand van het netto formaat staat.
Hou hiervoor een ruime marge aan van minimaal 3 mm van de rand.

Lettertypes & Lettertypes insluiten Gebruik niet té kleine of te dunne fonts (=lettertypes). Houd een corpsgrootte aan van minimaal 5 pt.
We wijzen je erop dat alle bestanden met ingesloten lettertypes of met alle tekst in outlines/ contouren moeten worden aangeleverd.
Wanneer er een PDF gemaakt wordt met onze “LithoColor_drukwerkkwaliteit.joboptions” instelling gebeurt dit vanzelf.

Snij- en plotwerk Bij snij- en plotwerk bestanden (o.a. plakletters en folie), dient alles aangeleverd te worden in 100% EPS vector formaat.
Dat wil zeggen dat alles omgezet dien te zijn naar lijnwerk.
Gelieve geen JPG aanleveren.

Lijnen en strepen Indien je gebruik maakt van lijnen en strepen mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 punts.
Negatieve lijnen moeten tenminste een dikte van 0,5 punts hebben.

Kleur & PMS kleuren Aangezien wij een digitaal printbedrijf zijn en de uitvoer van onze printers in CMYK is, zullen alle aangeleverde documenten omgezet worden naar CMYK.
Daarom adviseren wij u vooraf de documenten om te zetten naar CMYK, dit om onverwachte resultaten en kleuren te voorkomen.
Indien u aanlevert in PMS kleuren lever dan aan in PMS Solid Coated, dan proberen wij deze zo goed mogelijk te matchen.
Echter moeten wij hier bij melden dat het een ‘benadering’ blijft en kan er niet altijd vanuit gegaan worden dat dezelfde kleur technisch haalbaar is.

Wel of geen snijtekens bij het aanleveren van documenten & Afloop /overvul Zorg voor genoeg overvul / afloop (=ruimte dat buiten het beeld valt) voor het afsnijden. Snijtekens zijn soms wel en soms niet gewenst. Hierbij voor de meest voorkomende producten ons advies:
Digitaalprintwerk (o.a. visitekaartje, briefpapier, flyers, kaarten, posters tot A3 formaat) Hierbij graag het netto formaat aanleveren plus 3 mm afloop rondom aan alle zijdes en snijtekens (óf juist plus 2.5 mm afloop aan alle zijdes rondom en geen snijtekens).
Posters (groter dan A3 formaat)
Hierbij graag het netto formaat aanleveren plus 3 mm afloop rondom aan alle zijdes en snijtekens.
Borden
Hierbij graag het netto formaat aanleveren plus 2.5 mm afloop aan alle zijdes en geen snijtekens.
Spandoeken
Graag aanleveren met 10 mm afloop aan alle zijdes rondom desgewenst mét of zonder snijtekens.
Canvasdoeken
Voor een canvasdoek met een dun frame (2 cm) het netto formaat graag aanleveren met 30 mm afloop aan alle zijdes extra zonder snijtekens.
Voor een canvasdoek met een din frame (4 cm) het netto formaat graag aanleveren met 50 mm afloop aan alle zijdes extra zonder snijtekens.
Indien snijtekens gewenst zijn, hou het dan alléén bij snijtekens (dus geen verdere tekst, registratietekens, kleurbalken of andere onnodige informatie in de balken rondom) en zorg ervoor dat het netto pagina formaat gecentreerd is in het midden van de PDF i.v.m. onze automatisering.

Afdrukformaat Maak indien mogelijk alles op ware grootte. Dat wil zeggen op 100% van het netto afdrukformaat. Dus 1 op 1.
Denk aan de afloop / overvul. Soms is dit niet mogelijk om dat bestanden te groot worden, neem dan voor advies contact op met onze DTP-afdeling. Zij staan u graag te woord.

Enkelzijdig, dubbelzijdig en/of (geniet) boekje Advies is om altijd alles (inclusief afloop) op te maken op ‘losse’ pagina’s in één document.
Kies je voor enkelzijdige print, dan printen wij 1 pagina per vel.
Wilt u dubbelzijdige prints dan zal pagina 1 van het pdf document op de voorzijde van het vel geprint worden en pagina 2 op de achterzijde, dan weer pagina 3 op de voorzijde van het volgende vel en pagina 4 op de achterzijde en zo verder.
Wilt u een geniet boekje laten maken, maak dan ook alles op als ‘losse’ pagina’s in één document (inclusief afloop) en alle pagina’s achter elkaar, dus pagina 1, 2, 3, 4 enzovoorts. Dan zetten wij het hier voor u ‘op stand’ zoals dat heet.
Let op! Zorg ervoor dat het aantal pagina’s deelbaar door 4 is, dit omdat een dubbelgevouwen en/of geniet boekje altijd uit een veelvoud van 4 pagina’s bestaat.

Versturen Bestanden tot 10 Mb kunnen via normale e-mail naar ons toegestuurd worden aan info@compleetprint.nl
Grotere bestanden (>10 MB) verzoeken wij te versturen middels WeTransfer (zie http://www.wetransfer.com hiervoor).

Microsoft Word, Excel etc. Met het Microsoft Office pakket (Word, Publisher, PowerPoint of Excel) is het niet mogelijk drukbare bestanden te maken. Deze bestanden kunnen onverwachte resultaten geven.
Wel kunnen wij voor je kijken of wij je Office-bestand om kunnen zetten in een drukbaar bestand. Wel berekenen wij hier extra kosten voor, een exacte prijsopgave geven wij in overleg.
Mocht een bestand niet goed aangeleverd zijn en wij afwijkingen zien, dan proberen wij natuurlijk deze problemen te tackelen en nemen wij contact met u op om u advies te geven.
Compleetprint kan niet aansprakelijk gesteld worden voor teleurstellend resultaat als gevolg van niet juist aangeleverde bestanden. Denk hierbij aan taal en/of spelfouten, onjuiste kleuren of kleuromzetting, rasters, verlooptinten etc.
Mocht u nog vragen hebben met betrekking tot de opmaak van uw document, dan kunt u altijd contact opnemen met de experts op onze DTP-afdeling. Zij staan u graag te woord.

Betaalmogelijkheden


Onze betaalsysteem loopt via Buckaroo.
Buckaroo is een officiële betaalinstelling die het betalingsverkeer verzorgt voor meer dan 5.000 bedrijven. http://buckaroo.nl

Op welke manieren kan ik betalen? Je kunt kiezen uit vier betalingsmogelijkheden:
1) Vooruitbetaling via iDeal. Veilig, simpel en snel. https://www.ideal.nl
2) Paypal. De gemakkelijkste manier van online betalen. Je betaalt simpelweg met je e-mailadres, waaraan je jouw bankrekening of creditcardnummer hebt gekoppeld. Voor betalingen met PayPal moet je eerst een account aanmaken op https://www.paypal.nl.
3) Afterpay - Veilig achteraf betalen. Betalen doe je achteraf, nadat je de bestelling veilig ontvangen hebt. Zodra de bestelling geleverd is, ontvang je een betaaloverzicht per e-mail. Deze kan je direct via de betaalknop of binnen 14 dagen voldoen. https://www.afterpay.nl

AfterPay voert voor Compleetprint het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat u een betaaloverzicht van AfterPay via de AfterPay App kunt inzien en betalen. Met de AfterPay App regelt u dit veilig en heel eenvoudig op uw smartphone. In de online omgeving MijnAfterPay kunt u uw betaaloverzichten vanaf uw computer of tablet beheren. AfterPay houdt u op de hoogte via push notificaties & e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor u klaar staat.
AfterPay voert voor Compleetprint het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat u een digitale factuur van AfterPay via e-mail ontvangt om het gekochte product(en) te betalen. U kunt met een digitale factuur tot een bedrag van €200,- als u voor de eerste keer betaalt via AfterPay. Bent u al bekend bij AfterPay dan kunt u betalen tot een bedrag van €400,-.
Ter goedkeuring van uw verzoek om te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacy beleid zoals omschreven in het privacy statement. Mocht onverhoopt uw verzoek tot betaling niet geautoriseerd worden, dan kunt u natuurlijk het aan te kopen product betalen met een andere betaalmethode.
4) Op rekening. Nadat u een account heeft aangemaakt en de eerste bestelling heeft afgerond, kunnen wij de optie op rekening aanzetten voor de volgende bestelling.
Online aankoop gedaan en betaald via Buckaroo Stichting Derdengelden? Bekijk direct de status van uw betaling https://status.buckaroo.nl/

Volg ons op

Facebook Twitter Instagram Printrest

Over ons

Het meest complete aanbod voor fotogeschenken, wanddecoratie en druk- en printwerk van de regio, vind je bij Compleetprint!
Van huisstijlen tot en met spandoeken, van alle soorten kaarten tot gevelreclame en autobelettering.
Alles voor de particuliere en zakelijke markt heeft Compleetprint in huis.
Alles is bij ons mogelijk, neem contact met ons op voor meer informatie.